Крилото на Манчестър Сити и националния отбор на България Мартин Петров бе в много лошо настроение, след днешната церемония за Футболист на годината. Той заяви, че в момента не го интересува нищо друго освен здравето му.
"Притеснен съм сериозно за състоянието си. Лекарите ми казват, че всичко е наред, но аз продължавам да чувствам болки когато ходя и тичам. Знам, че не е наред. Много футболисти са прекратявали кариерите си, заради такива контузии, а аз вече за пореден път имам проблем на това място. Вече започват да ми минават мисли, че мога да прекратя кариерата си, да спра с футбола. Надявам се, че ще се възстановя, но в момента ми е наистина много тежко", заяви бързоногото крило.

Той допълни, че намира за резонно петото си място в анкетата.           "Нормално е да съм извън тройката. Все пак дълго време не играх. Така е по-добре, иначе пак щяха да тръгнат слухове, че изкуствено съм поставен там - заради мениджъра ми, заради Стоичков и т.н. Бербатов го каза - важно е уважението, все пак сме съотборници, а не толкова мястото. Радвам се, че тази година нямаше бойкоти", коментира Петров.

"Сега наистина виждам кои са истинските ми приятели, докато съм контузен. Радвам се, че мога да разчитам на тяхната подкрепа и се надявам да мога да се завърна на терена", завърши играчът на Манчестър Сити.