Мартин Петров изигра пореден много силен мач за Манчестър Сити, но неговият тим завърши 2:2 в домакинството си срещу Фулъм. Българският национал се разписа във втори пореден двубой и вкара за трети път в последните четири срещи на Сити, а освен това вкара и за националния отбор срещу Грузия. Мартин направи резултата 2:0 в 60-ата минута, след като получи топката от Гарет Бари в наказателното поле, елиминира защитник на съперника и с хубав удар не остави шансове на вратаря на готите Марк Шварцер. За нещастие Петров получи болки в дясното коляно и бе заменен от Шон Райт-Филипс в 67-ата минута. Малко преди гола на българина Джолиън Лескът бе открил резултата. В рамките на осем минути обаче Фулъм успя да изравни след попадения на Деймиън Дъф и Клинт Демпси.

Това е трето поредно равенство за Сити. Тимът на Март Хюз допусна първа грешка на собствен терен от началото на сезона и за първи път загуби точки, след като повежда в резултата.

През първото полувреме домакините имаха териториален превес, но рядко стигаха до голови положения. Мартин Петров бе сред най-активните с неговите пробиви и центрирания по лявото крило. Въпреки превъзходството по отношение на владеенето на топката за Сити, Фулъм можеше да открие резултата, но Грийнинг не се възползва от добра ситуация. Карлос Тевес пропусна за домакините, а попадение на Майка Ричардс бе спорно отменено поради нарушение.

Малко след почивката Боби Замора пропиля невероятна възможност. След удар на Демпси Шей Гивън изби, топката попадна в Замора, който не успя да оцели опразнената врата от няколко метра. Последваха минутите за тима на Марк Хюз. В 54-ата минута Джолиън Лескът откри резултата. Той довкара топката, която отиваше към мрежата след удар на Адебайор. След това Мартин Петров се разписа. Той подаде надясно към Бари, който му върна в наказателното поле, а българинът овладя, финтира защитник на съперника и с много хубав удар направи 2:0.

Фулъм обаче много бързо се върна в мача. След центриране на Стивън Кели Замора свали топката на Дъф и той с прецизен удар намали. Малко по-късно ново центриране създаде проблеми на защитата на Сити и Клинт Демпси с глава изравни. До края и двата отбора пропуснаха по едно по-чисто положение да стигнат до нов гол.