Полицай и син на заместник-кмет са бракониерствали в Ловешко след полунощ на 27 декември. Това съобщи за Дарик Ради Еков, от Ловно-рибарско сдружение “Морун 2001” в Угърчин. Той и двама негови приятели от Ловната дружинка засичат джип, в който подозират, че има бракониери. Разпознават и двамата мъже в автомобила - полицая от районното управление Иван Иванов и Тило Дангов, син на зам.-кмета на Тетевен Марин Дангов. А в пикапа виждат две диви прасета и ловни карабини, разказа Ради Еков от Ловната дружинка в Угърчин. Ето какво още каза той:

След като ги попитахме какви са тези животни, те ни заплашиха. Иван започна да ни плаши със служебното си положение, че бил полицай, а Тило Дангов извади ловна карабина и заплаши, че ще ме гръмне. Тогава Иван мина зад пикапа, а Тило даде газ като блъсна две от паркиралите коли на пътя. Започнаха да бягат. Веднага се обадихме в полицията в Ловеч, в Тетевен и в Ябланица. Джипът беше задържан в полицията в Ябланица. Задържани и иззети са и пушките.

На огледа на местопроизшествието, където са убити прасетата, е намерена гилза от ловна карабина. Тече следствие, а Дангов е задържан за 48 часа в град Угърчин. Джипът е задържан в Ловеч и в момента се прави експертиза.

Вярно ли е, че на сина на заместник-кмета на Тетевен не му е за първи път да бракониерства?

Това продължава вече две или три години и никой не може да ги спре. Когато сме звънели на полицията, полицаите предупреждаваха Иван, тъй като са негови колеги. Когато сме звънели в Горското, горските предупреждават Тило, тъй като той се занимава с дърводобив. Бракониерства се денонощно.

По случая работи следствената служба в Ловеч. Предстоят разпити на всички замесени в случая.