На 29 декември т.г. от 16:00 след обяд Общинският съвет в Етрополе проведе последното си заседание за тази година. Както вече съобщихме, в предварителния дневен ред бяха предвидени за разглеждане 19 точки. По предложение на кмета на Общината инж.Богомил Георгиев отпаднаха четири от точките и беше прибавена една допълнителна. Емил Димитров също предложи да се прибави една допълнителна точка и така на сесията бяха разгледани 17 точки.
Отпадна Актуализация на бюджета към 31.12.2008 година; Програмата за опазване на компонентите на околната среда на община Етрополе и две от точките, касаещи промяна в собствеността на два недвижими имота.
Приетият в началото на м.декември Закон за местните данъци и такси предизвика промяната в Наредба № 9 за определяне на местните данъци и такси в Етрополска община. Тъй като Народното събрание е определило данък-сгради да се увеличи с близо 50 %, ръководството на общината предложи на общинските съветници да намалят промилите за оценка на имотите от 1,7 на 1,2. С това намаление данък-сгради няма да се увеличава с предвидените 50 %, а с много по-малко, в зависимост от големината на имота.
Съветниците гласуваха изменения в данък-наследство, данък за направени дарения и в патентния данък.
До тази година първа и втора вноска се правеше до 30 април, а с изменението до тази дата ще се прави вече само първата вноска.
Приет беше размера на битовите отпадъци за 2009 година, като 4 човека бяха освободени от плащането им.
Сесията гласува правото на Общината да поиска банков кредит в размер на 300 000 лева със срок на погасяване от 6 месеца. 
Обект на разглеждане бяха и редица обекти, като актувания в Лъга имот „селсъвет и селкооп” например, които бяха с различен статут на собственост. С решенията на настоящата сесия всички имоти се уеднаквяват и стават публична общинска собственост. Такива имоти има в почти всички села от общината.
Кметът направи отчет за работата по програмите, по които се работи в момента в общината-главно по водоснабдяването в града и в някои от селата. Работи се и по проект за преасфалтиране на всички улици в Етрополе, които бяха засегнати от реконструкцията на водоснабдяването. 
Предстои да се укрепи участък в километър 7 от пътя за Бойковец поради свличане на земна маса.
Отчет за досегашната си дейност направи и Комисията по обществен ред, сигурност и безопасност на движението.
Решенията по всички точки от дневния ден бяха гласувани с пълно болшинство и сесията премина в спокойна и делова обстановка.