Службата „Социален патронаж” в Етрополе е създаден преди 30 години. От тогава до сега постоянно увеличава броя на „клиентите”, подобрява се и количеството и качеството на храната. Няколко пъти са променяни и фирмите, които приготвят храната за патронажа. Обслужват се предимно възрастни хора и такива с първа група инвалидност от цялата община. В момента абонатите са 85, от които 30 в селата и 55 в Етрополе.
Днес Социалният патронаж се сдоби с нова лекотоварна кола Дачия Логан, осигурена от Общината, за разкарване на храната по домовете на абонатите.
Ритуалът по връчване на ключовете се извърши пред Общината в присъствието на председателя на Общинския съвет д-р Цено Глогов, заместник-кмета Росица Христова. общински служители и служители на Домашния социален патронаж. Направи го кметът на Общината инж.Богомил Георгиев. И както става в такива случаи, не се мина без плисната пред колата вода и шампанското.
Особеното задоволство от придобивката личеше не само от думите на благодарност от управителя Румяна Иванова, но и по лицата на работещите в патронажа.
Най-щастливи би трябвало да бъдат хората, които ще получават храната си и по-бързо, и по-топла от досегашния начин на доставянето й по домовете.