Днес е последният ден от 2008 година. Тържествата в новогодишната нощ бяха предшествани от редица мероприятия, като запалване на коледното дърво, тържествата по училищата и детските градини, запомнящите се концерти на местните самодейни състави, на трио „Войсез” и солистите на Ансамбъл „Българе”, Коледните празненства, обгрижване с подаръци на деца и възрастни в неравностойно положение.
Кулминацията ще бъде тази вечер, когато по традиция, в полунощ на централния площад „се изсипва”  младо и старо да посрещне поредната нова година. В 12:30 след полунощ хората на площада ще бъдат поздравени от кмета на Общината инж.Богомил Георгиев.
За доброто ни настроение ще свири младежкият духов оркестър, който все повече се утвърждава в културния живот на града ни.
За безопасността на хората и за реда на площада ще се погрижат служителите на Районното управление на МВР и охранителни фирми.
Още от вчера започна подготовката на площада за новогодишната нощ. Машини и хора работеха по почистването му от падналия сняг.
Весела Нова година! Всеки кой каквото не е постигнал в досегашната, да го постигне двойно през настоящата! Всеки очаква с трепет и приповдигнато настроение последните часове преди новата 2009 година.
Нека да я посрещнем с настроение и да си пожелаем да е спорна, мирна и честита!