Новото ръководство на Баскетболен клуб "Балкан" ще бъде избрано на 31 януари. Новината за общото събрание на клуба, която съобщихме през декември миналата година, вече е официално потвърдена. Решението за провеждането му  е на Софийски окръжен съд  и вече бе публикувано в Държавен вестник, брой 109 от 23 декември 2008 г. Пълният текст е:

Софийски окръжен съд на основание чл. 26 от ЗЮЛНСЦ (Закон за юридически лица с нестопанска цел) свиква общо събрание на сдружение "Баскетболен клуб "Балкан" Ботевград, Софийска област на 31.01.2009 г. от 11 часа в Ботевград, бул. България 20 (това е адресът на Спортна зала "Балкан" ) при следния дневен ред:

1. Освобождаване на досегашния състав на Управителния съвет; 2. Избор на нов Управителен съвет; 3. Освобождаване на досегашния състав на Контролния съвет; 4. Избор на нов Контролен съвет; 5. Разни"

Искането за провеждане на ново общо събрание на БК "Балкан" бе поискано, както е според Устава на клуба, на минимум една трета от членовете на досегашното общо събрание.