По данни на регионалните инспекторати по образование в 57 училища в страната днес няма да има учебни занятия заради ниските температури и проблемите с газовата криза. Това съобщи пресцентърът на МОН. В София област учебни занятия няма да има в 8 училища, в Плевен - в 2, в Добрич - в 19 училища

В София поради ниските температури и липсата на нормално отопление няма да има занятия в 35 училища. В други 44 децата ще учат с намалени часове, съобщи пресцентърът на Столичната община.

Всички детски градини в столицата работят. От днес деца се приемат и в 58-ма ЦДГ в с. Челопечене. Детската градина беше затворена в понеделник.

Четири училища в област Варна няма да имат занятия заради проблеми с газовата уредба и заради преминаване на алтернативно гориво. Това съобщи за Дарик Николинка Даскалова, директор на Регионалния инспекторат по образованието във Варна.

Две от школата са в Белослав – Професионалната гимназия и Основно училище "Патриарх Евтимий". Другите две са в Провадия – СОУ "Димитър Благоев" и Второ основно училище. В морската столица провеждането на учебните занятия протича нормално.

"Газова" ваканция в училищата в Русе няма да има, съобщи в ефира на Дарик кметът Божидар Йотов. Има варианти дори за извозване на децата от едно училище в друго. „Във всички учебни заведения сме намерили алтернативни източници”, съобщи още Йотов.

Съгласно издадената на 7 януари заповед на министъра на образованието и науката Даниел Вълчев при преустановяване на учебните занятия до три дни учебното съдържание ще бъде компенсирано с резерва от учебно време.

При прекъсване на занятията до десет учебни дни, пропуснатото ще бъде компенсирано чрез преструктуриране на учебното съдържание.