Убедителна победа с 98:67 постигна отборът на Рилски спортист срещу гостуващия тим на Черно море в мач от Националната Баскетболна Лига на България, игран в Арена Самоков тази вечер.

Най-голям принос за победата на "рилецо" имаха Драгослав Папич и Травис Питърсън, които записаха по 29 точки в актива си. Иван Лилов игра отлично и добави още 19 точки, а Бранко Миркович подчерта успеха на тима от Самоков с 9 асистенции.

Благодарение на успеха, тимът на Рилски спортист изпревари Черно море в генералното класиране. И двата тима са със 7 победи и 5 загуби, но "Рилецо" имат предимство в директните двубои.

Ще напомним, че първите четири отбора след първата фаза на шампионата ще почиват в първия кръг от турнира за Купата на България. Което означава, че няма да бъдат съперници на "Балкан" в този първи кръг. Първите три тима са сигурни - това са Лукойл Академик", "Левски" и "Спартак" Плевен. За да заеме четвъртото място, "Еврооинс Черно море" трябва да победи "Лукойл Академик", а "Рилски спортист" да падне в Ямбол.

Снимка: rilskibasket.com