Радослав Каратанчев описа договора на дъщеря му Сесил с федерацията на Казахстан като "въпрос на оцеляване и професионализъм". По-рано днес стана ясно че втората ни ракета вече ще играе за бившата съветска република като е подписала 3 годишен договор, който и гарантира минимум $65 000 на година.

"Това е въпрос на професионализъм и оцеляване, няма нищо общо с патриотизъм. Договорът е за 3 години, които ще гарантират финансовата сигуност на Сесил. Имаше още много състезателки, които се натискаха да играят за Казахстан, така че нямахме много време да мислим", съобщи Каратанчев пред Канал 3.

Той разкри още, че след изтичането на договора, дъщеря му отново може да играе за България. "После Сесил може отново да се състезава за България. Има и клауза за разтрогване на договора. В Казахстан държат единствено на участието и във ФЕД Къп."

Контакта с федерацията на Казахстан е направен от германските мениджъри на Сесил. "Вярно е, че получихме оферта и от БФ Тенис, но тя касаеше само участието във Фед Къп. Стана дума за 10 - 15 000 лв, които изобщо не решават настоящите проблеми. Сесил има да враща още много пари след 2 годишното й наказание", завърши Каратанчев.