2009 е година Двойка според нумерологията. Но не каква да е двойка, а специална. Изчисляването на числото, според което ще фибрира дадена година става като се съберат цифрите, от които е съставен нейният пореден номер:2+0+0+9=2+9=11. Единадесет е Господарското число, което носи послание за налагане на някаква общочовешка истина и за изясняване на истинската природа на нещата, с която всички хора трябва да се съобразяват и на базата на която да се обединяват. Сигурно иде реч за справяне с глобалната икономическа криза. Ако е така, може и да се окажат верни прогнозите на учените, че към края на идната година, тя ще бъде надвита. Така следващата 2010 година, която е Тройка, ще се роди в дух на ведрост, жизнена и позитивна енергия, която в момента твърде много ни липсва.
Числото 11 обаче се свежда в нумерологията до едноцифрено, защото тя работи само с такива или 1+1=2.

Така разбираме, че 2009 година е Двойка. Тоест, трябва да очакваме, че ще ни сполитат и добри, и лоши събития, а ние трябва да се придържаме към максимата: “Всяко зло за добро”. Това ще бъде година на уравновесяване и на постигане на хармония, на прошка и на преоткриване на братска обич, смятат специалистите по нумерология.
Политиците и работодателите трябва да внимават, защото в Година Двойка безгласните започват да говорят на висок глас. Може би затова числото 2 е смятано и за дипломатическо – то е призвано да намира общия език между хората.

Как ще се развива вашият личен път.
Ако сте родени например на 2 юни(2+6=8), следователно личното ви число е 8, което събрано с годината Двойка дава лична година 1(8+2=10 и 1+0=1). Това значи, че започвате нов период от 9 години. Оглеждайте се внимателно за всички откриващи се възможности и оставете още в тези заключителни дни на 2008 всичко зло и старо зад гърба си. Ако сте загубили работа или приятели, пари или любов, нищо чудно след Нова година да намерите много по-добри перспективи и в личен, и в професионален план.

Ако вашето лично число е 9 ( например и вие като Наоми Кемпбъл сте родени на 22 май), ще преживявате всичко онова, което се случва на човечеството върху себе си. И вие ли като всички държави сте във финансова и икономическа криза? Стискайте палци и през 2009 г. ще обърнете лошата страница, за да получите стабилизация в края на идващата и в началото на 2010 г. Няма да ви е леко през 2009, но усилията ще си струват.
Ако личното ви число е 1, примерно сте се родили на 18 януари, вие ще бъдете целунати от съдбата през 2009 година. Всички ще ви обръщат внимание, което много може да помогне на нещата, които сте си намислили. Внимавайте, защото ролята на манекен на сцена няма да бъде добра за вас, ако преигравате.
Ако личното ви число е 2, гответе се за много труден период. Това, което може да ви утешава през годината, очертаваща се като изпълнена с емоции и борба, е поставянето на солиден фундамент за 2010.

Хората под знака на Тройката, които и без друго са родени с късмет, ще имат да черпят и през 2009 г. В условията на глобална криза за тях се очертават чудесни бизнес перспективи. Това не значи задължително, че ще забогатеят, по-вероятно е да се възползват от ситуацията, която народът нарича “да ловиш риба в мътна вода”. Ако са умни, ще купуват евтино през 2009 г., за да продават скъпо в годините след това.

Четворките, едни от страдалците и мъдреците на номерологията, ще бъдат играчите на 2009 г. Предстои им силна година Шестица, което не значи, че успехът ще ги удря по главата, но с борбата, която им е съдба, ще имат значителен прогрес. Да се пазят от главоболие и да използват късметлийската си година за победи в любовта. Техните добри партньорства са с Близнаци, Везни, Овни и Стрелци.   
Съдбовна година очаква бизнесмените, родени под знака на Петицата. Тяхната лична година е 7. Това е време на проверка. Може да им се случат преобръщащи живота неща, може да има приятни и неприятни изненади, но в крайна сметка натрупаният жизнен опит ще им даде нови посоки за развитие в областта на чувствата, а също и на финансите. Възможно е също да се облагодетелстват с почести и звания.

Ако сте родени като Шестица, за вас идва година Осмица. Бъдете спокойни за себе си, защото ви предстоят хубави неща. Песимистите биха казали, че това е затишие пред буря, защото след Осмицата идва годината на края – Деветката. Вие обаче не сте от онези, които униват.
Деветката обаче ще бъде съдба през 2009 за и без друго обръгналите на какви ли не изпитания Седмици. Такива са например президентът Първанов или примата на фолка Глория, родени на 28 юни. Те обаче знаят китайската мъдрост, според която Кризата е Опасност, но и Възможност. И надарени от природата с шесто чувство, очакват своя нов летящ старт, който ще настъпи през 2010 г.