Часът на истината наближава и утре вечер от 19 ч. в зала 1 на НДК фолкизпълнители отново ще тръпнат в очакване на голямото раздаване. За 10-та поредна година от "Пайнер" раздават годишните музикални награди.

Спектакълът ще бъде открит от "Певицата на 2010-та", Галена, с една от най-успешните й песни за изминалата година - "Не пред хората". Малко по-късно певицата ще се включи и с втората част от концертното си изпълнение, когато ще представи още два хита.

Тази година Галена има общо 8 номинации. Най-желаната награда обаче си остава "Певица на годината", където Галена е номинирана.

Другата й голяма конкурентка за приза "Певица на годината" е Преслава, коятжо освен в тази категория е номинирана в още 5. Досега изпълнителката е държала най-желаната статуетка за певица на годината цели четири пъти. Големият въпрос, който ще бъде разплетен утре вечер на гала вечерта е дали тя ще подобри рекорда си и ще стане любимка за ПЕТИ път на публиката.

Критериите, по които те бяха определени са няколко, между които най-много хитове и концертни изяви през годината. Номинирани са общо ШЕСТ дами -  Анелия, Андреа, Галена, Глория, Джена и Преслава, всяка от които съвсем заслужено има мястото в категорията.

Любопитно е също и кой ще стане "Певец на годината", като нито един от конкурентите Константин, Илиян и Борис Дали тази година не създадоха кои знае каква продукция. В мъжката категория са номинирани ПЕТ изпълнителя - Константин, Борис Дали, Илиян, Веселин Маринов и Милко Калайджиев.

Тази година едни от най-ощетените откъм номинации са Мария и Райна. Заговори се дори, че Мария няма да присъства на концерта. Райна пък вече е в Америка, където стартира едномесечното й турне, така че тя със сигурност няма да бъде част от шоуто утре.

Двете най-големи имена във фолка - Глория и Ивана ще бъдат част от шоуто. Ивана ще представи новата си песене "Остави ме". Глория пък ще изпълни хита "Кралица". Само преди броени дни Примата пусна и видеото към песента, което предизвика истински фурор сред феновете. Във форумите вече се заговори, че Глория и Ивана ще изненадат всички, като на големия спектакъл ще изпеят дълго подготвяния си дует. Това, засега обаче, остава само в сферата на загадките.

Ето ги и номинациите:

Дебют на 2011

Ани Хоа
Галин
Денис
Мария Петрова
Пламена
Роксана

Най-прогресиращ изпълнител на 2011


Анелия
Гергана
Джена
Кали
Мария
Яница

Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип


Андреа и Борис Солтарийски - Предай се
Анелия - Игри за напреднали
Галена и Гъмзата - Неудобни въпроси
Ивана и Годжи - Точка 18
Цветелина Янева - Притеснявай ме

Видеоклип на 2011

Андреа - Докрай
Анелия - Игри за напреднали
Галена - Не пред хората
Илиян - Чикита
Цветелина Янева и Рида Ал Абдула - Брой ме

 

Дуетна песен на 2011

Андреа и Борис Дали - Едно
Галена и Гъмзата - Неудобни въпроси
Гергана и Галин - Първичен инстинкт
Джена и Андреас - Да те прежаля
Преслава и Галена - Хайде, откажи ме

Песен на 2011


Андреа - Докрай
Анелия - Така ме кефиш
Галена - DJ-ят ме издаде /ремикс/
Джена - Да те бях ранила
Емилия - Смелите си имат всичко
Преслава - Как ти стои

Певец на 2011


Борис Дали
Веселин Маринов
Илиян
Константин
Милко Калайджиев

Певица на 2011

Анелия
Андреа
Галена
Глория
Джена
Преслава