По модул “Осигуряване на обучение на талантливи  ученици за участие в ученически олимпиади” на националната програма “С грижа за всеки ученик” са одобрени проекти на ПГТМ “Христо Ботев” – Ботевград,  ОУ “Н.Й. Вапцаров” - Ботевград, ПГ по КТС – Правец и СОУ “Христо Ясенов” - Етрополе. За реализиране на проекта Техникумът ще получи 3000 лв, а останилите учебни заведения – по 1200 лв.

По модул “Осигуряване на допълнително обучение на ученици за повишаване нивото на постиженията им по общообразователна подготовка” на същата национална програма са одобрени проекти на двете основни училища в Ботевград и ОУ “Васил Левски” в Правец. За реализиране на разроботката ОУ “Васил Левски” – Ботевград ще получи 3 381 лв., ОУ “Н.Вапцаров” – 2 300 лв, а основното училище в Правец – 1 150 лв.

Средствата по националната програма се осигуряват от Министерството на образованието и науката. В тях са включени разходите за хонорари на учители, административни разходи за училищата, както и разходите за участие на учениците в олимпиади.