В края на 2009 година местното ръководство на КТ “Подкрепа” сигнализира Министерството на образованието, младежта и науката и Министерството на финансите, че ОУ “Васил Левски” и ОУ “Н.Й.Вапцаров” в Ботевград не са получили общо 6 881 лева по реализация на спечелени проекти по национална програма “С грижа за всеки ученик”. Синдикалната организация получи отговор от образователното министерство. В него се казва: “Министерството на финансите своевременно, на 20 декември 2008 година, е уведомило всички общини в България за извършване на корекция в размера на бюджетните взаимоотношения. Община Ботевград е уведомена с писмо изх.№ ФО-102/20.12.2008 год.
От гореизложеното е видно, че вината за неусвоените средства е изцяло на община Ботевград и средствата за реализираните дейности по националната програма “С грижа за всеки ученик” следва да се осигурят от бюджета на общината.
Искрено се надяваме, че община Ботевград ще разреши проблема и училищата ще получат необходимото финансиране по проекта.”.
Писмото е подписано от Милка Коджабашева – зам.-министър на образованието, младежта и науката.  

Отговорът на общината е, че е върнала парите по програмата, тъй като те са били преведени от министерството след приключване на сметките в края на 2008 година.