В рамките на Pale Blue Dot Project, чрез интерфейса за показване на звездното небе на Google Earth, всеки желаещ може да си купи звезда (по-точно който и да е космически обект) само за 10 долара, пише IDG.BG.

Важен аспект на комерсиализацията на Вселената е, че информацията за "собственика" на звездата се издава не във вид на сертификат.

Той е малко ефективен от гледна точка на популяризацията на името на притежателя й, а се показва в Google Earth в анотационния прозорец за дадения космически обект.

По количество потребители геоинтерфейсите от класа на Google Earth вече съперничат на най-популярните средства за масова информация.

Примерът на новата услуга на Google Earth нагледно демонстрира практически неизчерпаемите възможности на неогеографията (работа с геопространствени данни) и развитието на принципно нови канали за платена информация, комерсиализацията на която до сега изглеждаше невъзможно.

Не е изключено авторите на проекта да са напипали нов "Клондайк" - съгласно научните представи, количеството на новата виртуална стока на пазара са принципно неограничени.