Четвърти пореден ден продължиха протестите на студенти, еколози, фермери, майки и пенсионери пред Народното събрание. Пред парламента се събраха около 500 души, а полицейското присъствие беше много по-слабо от предишните три дни.

Протестиращите се заканиха, че временно ще прекратят действията си и ще организират следващото си шествие в сряда отново на същото място.

Въпреки сравнително слабото полицейско присъствие, отново бяха сформирани контролни пунктове, където полицаи претърсваха прииждащите хора за притежание на опасни метални предмети. По-рано през деня част от студентите се присъединиха към протеста на полицаите, като ги поканиха да се включат в шествието пред парламента в качеството си на граждани.

Един от организаторите на мероприятието Борислав Сандов беше категоричен, че на 16 януари не са били водени преговори между студентите и депутати от Народното събрание. По думите на Сандов на срещата са били представени исканията на протестиращите, основното от които е оставката на министъра на МВР Михаил Миков, който, според негодуващите, е главният виновник за побоите от първия ден на протеста. Сандов каза още, че утре няма да има пореден протест, както бе планирано по-рано.

„Утре ще дойдем, за да хвърлим четен брой цветя. Ясно е посланието. Обявяваме понеделник и вторник ден за организация, за размисъл, за обединени. Сряда ще направим отново протест тук – пред Народното събрание, в 15.00 часа ще бтде протестът”, каза още Борислав Сандов.

Организаторите на митингите все още не знаят дали ще искат ново разрешение за протест от страна на Столична община. Вчера стана ясно, че кметът на София Бойко Борисов е позволил шествията пред Народното събрание да продължат до сряда включително.