Митинг-концертът, организиран от привържениците на ЦСКА, завърши злощастно за някои от тях. 50 запалянковци бяха арестувани от силите на реда заради безчинства пред сградата на БФС, предаде SportLine.bg.

Там ултрасите прехвърлиха протестната си акция, непосредствено след края на провелото се край езерето "Ариана" официално мероприятие.

Малко след 20 часа 100-ина фена наобиколиха сградата на футболната ни централа и засипаха входа й с бирени бутилки и смачкани плакати.

Те блокираха движението по улица "Цар Иван Асен II" и в продължение на повече от час скандираха всички възможни обиди срещу Боби Михайлов и неговите наместници.

От полицията реагираха моментално и тежка артилерия от около 60 служители на реда загради района с жива верига.

Малко след 21.00 часа униформените бяха принудени да се намесят. След кратка схватка, в която полицаите използваха палките си, протестиращите бяха разпръснати, като 50 от тях бяха отведени в сградата на Първо РПУ.

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков е посетил полицейския участък, където са били отведени запалянковците на "червения" клуб.

От там съобщиха, че невинните ще бъдат освободени, пияните ще бъдат закарани в изтрезвително, а виновните ще бъдат разпределени по други районни участъци.

Тъй като днес е неработен ден и няма дежурен съдия, те ще останат в ареста до понеделник.

200 други фенове бяха блокирали платното на бул. "Патриарх Евтимий" при паметника и бяха запалили факли. След появата на полицаите, те са се разбягали и са хвърлили три димки в трамвай, пълен с хора.

Димитър Ангелов - Дучето съобщил за инцидентите лично на премиера, който е на посещение в САЩ.

Станишев е уверил Ангелов, че веднага след завръщането му ще проведе още една среща между него и феновете, за да се намери решение на проблема, който възникна след отнемането на лиценза на ЦСКА.