Ще има увеличение на щата на полицейските служители там, където криминогенната обстановка е по-сложна. Това каза в Поморие министърът на вътрешните работи Михаил Миков. Той, заедно с генералният комисар на МВР Павлин Димитров и началникът на “Гранична полиция” Красимир Петров присъстваха на официалната церемония по кръщаването на най-новия плавателен съд на “Гранична полиция” на пристанището в Поморие.

Министърът на вътрешните работи съобщи, че ще се произнесе във вторник за резултатите от проверката по случая „Куцаров”. Михаил Миков беше категоричен, че извършени нарушения и наказания по случая ще има.

„Подадени оставки от полицейските служители, които по време на протестите хвърлиха пагоните си все още няма, но когато се говори за чест човек трябва сам да постъпва достойно”, каза още министърът.

За реформата в Министерството на вътрешните работи, Михаил Миков обясни, че целта е по-силна полиция, по-мотивирана и материално, което не се прави заради протестиращи полицаи. „Съкращенията ще стават постепенно, с преглеждане на всяко звено. Отделните ръководители сами ще трябва да преценяват с какви сили ще могат да изпълняват функциите си и сами да предлагат кадри за съкращения. Места с увеличаване на щата на полицейските служители ще има в райони, където криминогенната обстановка е по-сложна, какъвто е случаят с Бургас, увери министър Миков.

По-късно той ще връчи ключовете на 21 нови автомобила за подмяна на автомобилния парк на пограничните районни управления.