Около 400 души се събраха за поредния протест на студенти, еколози и млекопроизводители, майки и пенсионери пред парламента. Те застанаха с гръб към сградата на Народното събрание в знак на неодобрение спрямо политиката на управляващите.

Протестът премина без провокации и при засилено полицейско присъствие. Въпреки първоначалните предупреждения за възможни ексцесии и сблъсъци между органи на реда и протестиращи, ситуацията от 14 януари не се повтори.

Към недоволните граждани се присъединиха и кардиолозите, които обявиха своето недоволство срещу директора на управителния съвет на НЗОК д-р Емил Райнов. „Протестираме срещу двойните стандарти в българското здравеопазване, срещу корупцията, върху която се гради разпределението на бюджета за здравеопазване, срещу Емил Райнов, който си позволява да не включва или да забранява устно сключване на договори с болници”, каза лекар, дошъл на протеста.

Протестиращите дадоха срок до 27 януари правителството да изпълни техните искания, като на първо място е оставката на министъра на вътрешните работи Михаил Миков, като срокът, който му дадоха е до петък. В противен случай те се заканиха, че ще пристъпят към активно гражданско неподчинение. Един от организаторите на протеста Борислав Сандов беше категоричен: „Ще продължим докато не се изпълнят исканията ни, докато не се решат проблемите, докато не се смени системата”.