От началото на тази година в МВБУ стартира нова магистърска програма – Музикален бизнес. Обучаващите се по нея ще бъдат подготвени да работят върху планирането на артистичната кариера, управлението на парите и успешния старт на всеки музикален артист.

След успешното завършване на програмата, бъдещите мениджъри ще притежават инструментите, необходими за управлението на артистичните кариери и ще разбират добре решаващото значение на подходящия мениджър.

Програмата е създадена, за да помогне професионално интересуващите се от музикалния бизнес - хора от артистичните среди, икономисти и настоящи мениджъри, които биха искали да подобряват и разширяват бизнеса си, на артисти, които са мениджъри сами на себе си, и на всеки, който има страст към музиката и бизнеса.

Това е една съвместната магистърска програма на Националната музикална академия „П. Владигеров" и Международното висше бизнес училище и представлява съвременен образователен модел.

Програмата ще даде възможност на студентите за приложни познания и контакти с музикални фирми и медии, в които те ще водят практикумите си.

По програмата могат да се обучават: лица, завършили висше музикално  образование , притежаващи  образователно-квалификационна степен "бакалавър" или "магистър", както и лица с извънмузикално образование (икономика, управление, бизнесадминистрация, маркетинг, туризъм и др.), притежаващи образователно-квалификационна степен "бакалавър" или "магистър". 

Вече има желаещи да изучават новата специалност. На този етап те са предимно от столицата – информира Димитър Димитров – административен директор на Международното висше бизнес училище.