Народното събрание прие Годишния доклад за младежта за 2006 г., който представя актуалното състояние на младежта в страната и основните приоритети на държавната политика.

В него са отразени предприетите до момента действия и мерки, както и набелязаните предстоящи политики на отделните ведомства, имащи отношение към младите хора в Република България.

Представените мерки и резултати ясно показват необходимостта от приемане на Закон за развитие на младежта.

Целта на този Закон е да положи нормативна уредба, която да регулира упражняването на услуги за младите хора, да бъдат създадени регионални младежки съвети и единен представителен орган в лицето на младите - Национален младежки съвет, който да има представителни функции на национално и международно равнище.

Парламентът реши още България да бъде домакин на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО през май 2011 г. и дава съгласие провеждането й да бъде включено в календара на бъдещите сесии на асамблеята на НАТО.

Подкрепата на подобно решение ще доведе не само до затвърждаване на позициите на страната ни в Алианса, но и до издигане на нейния авторитет като надежден и отговорен партньор, се посочва в доклада на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Домакинството на българското Народно събрание на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО през 2011 г. ще бъде първото за периода на пълноправно членство на България в Алианса, пише в доклада на комисията по външна политика.