Напук на твърдението на Тодор Батков, че вестник "Стандарт" не се продава, близката до ДПС Ирен Кръстева продължава преговорите с адвоката за елитарния всекидневник. Разследваната от ДАНС бивша шефка на тотото явно се надява да продължи преяждането с вестници и така да изпълни истанбулската поръчка да се ограничи до минимум присъствието на опозиционер №1 Бойко Борисов в родните медии. Майката на заместника на Емел Етем - Делян Пеевски, иска да вземе и "Стандарт" и така да се сдобие с монополно положение на медийния пазар. Нейни са още всекидневниците "Монитор", "Телеграф" и "Експрес".

Покрай преговорите с Тодор Батков, Кръстева е отправила оферта на адвоката и за влизане в ПФК Левски АД. Тя гарантирала, че финансовият и гръб - Корпоративна банка, е в състояние дори сам да издържа "сините", ако Батков реши да продаде клуба. В края на миналата година Батков и Кръстева вече сключиха една сделка - наместникът на Чорни у нас продаде целия си дял в ИПК "Родина".

Както е известно бизнес-дамата пробва да вземе Ботев (Пд). Идеята и бе веднага след покупката да разруши стадион "Христо Ботев" и там да се вдигне луксозен МОЛ и увеселителен център. Кметът на Пловдив Славчо Атанасов обаче блокира сделката, тъй като не желаеше общината да участва в потурчването на един от култовите стадиони на България.

Както е известно ДАНС проверява произхода на капиталите, с които Кръстева и синът й Делян Пеевски закупиха телевизия ТV7, в. "Експрес" и едноименния електронен сайт през декември. Кръстева е разследвана за пране на пари, това са казали служителите на ДАНС пред депутата на Атака Митко Димитров, който е подал сигнала срещу бизнесдамата. Депутатът от "Атака" е бил извикан в ДАНС като вносител на сигнала срещу Кръстева и сина и. Върховната касационна прокуратура е дала разрешение за проверката.

"От няколко дни в медийните среди упорито се говори и пише, че Кръстева всъщност пазарува за турски милиардер, аркадаш на Доган, който притежава турския вестник "Сабах" и турския филиал на CNN. Той притежава почти цялата медийна власт в южната ни съседка и упорито прокарва пантюркизъм", написа пък Новини.бг.