Босът на Левски Тодор Батков е притискан да продаде част от собствеността на клуба, научи Sportal.bg. Става дума за 30% от акциите, за което нашата медия първа Ви информира още преди няколко месеца.

Тогава обаче адвокатът бе в напреднали преговори с евентуалния нов инвеститор, но подписването на споразумението се отложи за неопределено време, за което и самият Батков призна. Източници, отлично запознати с клубните дела на "Герена" твърдят, че тогава босът на сините умишлено е отложил сделката, въпреки че изнемогвал с финансирането, тъй като бизнесът му е в сериозен застои.

За да не изпусне предлаганата помощ, Батков обещал на евентуалните инвеститори да им повери 1/3 от собствеността, след участието на сините в надпреварата в Шампионска лига. На "Герена" обаче сериозно се твърди, че Батков действал подмолно и изчаквал да види дали Левски ще успее да осъществи пробив в Европа.

Това до голяма степен се случи с влизането на тима в груповата фаза на Лига Европа и именно досегашните приходи от близо 3 милиона лева принудили адвоката да продължава да отлага във времето подписването на споразумението.

Нашите източници споделят още, че през акъла на Батков не е минавала мисъл, че може да бъде притискан така сериозно да спази предварителната договорка и в момента се намирал на кръстопът, тъй като доста силни хора лобирали мистериозният инвеститор, за когото се знае само, че е българин да стъпи в Левски.

Всъщност евентуалната продажба на част от клуба била и основната причина Батков да се пробва да пробута "панаирните мечки" звездите Живко Миланов, Зе Соареш, Рабех и Дарко Тасевски в Русия, които бяха разкарани като"панаирните мечки" и пропуснаха дербито с ЦСКА. Целта на Батков била да продаде възможно най-много футболисти, за да възвърне част от инвестициите си преди осъществяването на продажбата.