Близо 40% от жените във Великобритания твърдят, че се чувстват най-красиви на 32-годишна възраст, съобщи БГНЕС. Много жени обясняват, че на 32 г. техният живот е смесица от увереност, придобита в резултат на житейския им опит, активен любовен живот и удоволствие от разумното хранене и пиене.

Психологът д-р Сандра Уийтли заявява пред в. "Дейли Мейл", че откритието е "наистина окуражително" и показва, че жените ценят постиженията в живота, а не само младежкия вид". "Според мен това означава, че жените се влияят все повече от личността. Това е знак, че ние сме ценени заради това какви сме и на какво сме способни, а не само заради повърхността.

Чувството за красота е свързано с увереността и житейския опит. На 32 г. жените вече са преминали през много неща, придобили са повече опит и са постигнали повече, отколкото на 22 г. Жените могат сами да си бъдат най-злия враг, като обсъждат непрекъснато килограмите и бръчките на другите. Но това проучване е окуражаващо и показва, че красотата е нещо повече от гладката кожа, допълва тя. Проучването, сред 1500 жени, е осъществено по интернет от компания за минерална вода.

Сред знаменитостите, които тази година стават на 32 г., са Сара Мишел Гелар, Софи Дал и Лив Тайлър