Вероятно всички допускаме грешки по отношение на начина си на обличане. И вероятно някои от тях се дължат на незнание на определени принципи. Предлагаме ви списък с 10-те най-често допускани грешки, които може да коригирате още днес:

1. Презрамките на сутиена се виждат
Сутиенът е бельо, а бельото се носи под дрехите, така че нека си остане там. Не позволявайте презрамките ви да се показват случайно, а още по-малко - нарочно. Ако досега сте смятала, че е секси, ще трябва да преглътнете истината - не е секси, а по-скоро говори за нехайно отношение към външния ви вид. Ако няма как да избегнете презрамките на сутиена, защото блузата ви е отворена на раменете, заложете на прозрачните - силиконови.

2. Ластиците на бикините ви личат
Друга груба грешка е очертанията на бикините под панталона или полата ви да бъдат видими. Това не само, че не е красиво, но деформира начина, по който изглежда тялото ви. Единствената възможност да избегнете тази грешка е да използвате бикини тип "прашки". Да, те могат да бъдат удобни, особено ако са памучни. Свиква се бързо.

3. Панталоните ви са с прекалено ниска талия.
Панталоните с ниска талия определено са постижение в модата на панталоните изобщо, но някои жени пък определено прекаляват в желанието си да покажат повече плът. Внимавайте да не прескочите границата между това, което е секси и това, което може да накара дори гинеколог да се изчерви.

4. Дънките ви са прекалено тесни и високи
Те са високи на талията и имат формата на кюнци на краката. Това просто унищожава баланса и пропорциите на тялото ви, особено в областта на талията и ханша. Изберете си модел, който да се закопчава малко под талията, а надолу да е леко разширен.

5. Носите сандали с чорапи
Това модно недоразумение е неприемливо както за жените, така и за мъжете. Причините са най-малко две. Първо, сандалите са обувки, създадени, за да се носят на бос крак и второ, най-вероятно чорапите ви ще бъдат мръсни в отворени обувки.Искате още доказателства, че тандема чорапи-сандали е грешка? Ами - наистина е много грозно. Ако ви е студено на краката, просто си обуйте затворени обувки.

6. Слагате бял сутиен под бяла риза
Много жени правят тази грешка, защото смятат, че така сутиенът не се вижда. Истината е, че се вижда точно толкова, колкото ако е черен или червен. Вместо бял сутиен, изберете телесен цвят - такъв, който се слива с тена на кожата ви.

7. Обувате обувки, с които не можете да ходите
Виждали сме такива карикатури - момичета на 10-сантиметрови токчета, залитащи, със сгънати колене, в отчаяни опити да запазят равновесие. Вместо да изглеждат шик и секси, те изглеждат глупаво. Ако не можете да ходите с високи обувки, не си купувайте такива. Изберете модел, с който ще се чувствате комфортно - ниските токове също могат да бъдат много елегантни и секси.

8. Дрехите ви не са ви по размер
Спрете да си купувате дрехи с по-малък номер, който бихте желала да носите или пък големи, висящи "торби". И в двата случая изглеждате по-едра, отколкото сте. Не се притеснявайте, че номерът, който обикновено носите, не ви е станал в определен магазин - причината вероятно не е в това, че сте натрупала килограми, а в това, че вече никой не знае как всъщност ги слагат тези номера.

9. Не се обличате подходящо за възрастта си
Вероятно имате позната - съседка, колежка, приятелка, която се облича като тиинейджърка, въпреки че е прехвърлила 30-те. За повечето жени над 30 години обаче, тениските с младежки надписи не са уместни. Не смятайте, разбира се, че това означава старомодно и скучно облекло за възраст 30+. Има достатъчно свежи и модни дрехи, от които да се възползвате и да изглеждате много по-добре, отколкото една тиинейджърка.

10. Слагате си евтин лак
Евтиният лак изглежда...евтино, както на ноктите на ръцете, така и на краката. Ако смятате, че хората не го забелязват - грешите. Забелязва се. Купете си добра марка - не само ще ви придаде класа, но и много по-рядко ще се занимавате с поддържането на вида на ноктите си. Знаете принципа: евтиното излиза скъпо. Или обратното. Еднакво вярно е!