В първата си предсезонна контрола, играна днес на изкуственото игрище на Герена, футболният отбор на "Балкан" завърши наравно - 3-3, с дублиращия тим на "Левски".

Първото полувреме завърши при резултат 1-0 за "Балкан" с гол на Петър Петров. Нападателят получи пас от Кръстьо Иванов, излезе сам по диагонал срещу вратаря на домакините и отбеляза.

В началото на второ "сините" не само изравниха, но пет минути по-късно и поведоха с 2-1. Те се възползваха от неопитността на влезлия като смяна на титуляра Николов юноша Ивелин Петков. На свой ред "зелените" отново обърнаха резултата в своя полза. Григор Стойчовски изравни 2-2 от пряк свободен удар. Малко по-късно след центриране на Емил Шаламанов от фаул Ивайло Стоименов даде преднина на "Балкан". Към края на мача "Левски" изравни и оформи крайното 3-3.

Старши треньорът на "Балкан" Стоян Коцев бе изправен пред кадрови проблеми в деня на рождения си ден. Заради контузии не можаха да вземат участие няколко от тилулярите - Иван Редовски, Йонко Пейков, Алексей Степанов, Николай Стоянов. Те ще започнат да тренират едва в понеделник, така че ще пропуснат и втората проверка на тима - в събота от 14.00 часа в Правец срещу лидера в Западната "Б" група Монтана. Още първото полувреме заради травма напусна и Цветомир Ралков.

Съставът на "Балкан" в мача с дублиращия тим на "Левски: Николов (Петков), Атанасов, Мутафчийски, Ралков (Зарев), Арангелов, Шаламанов, Стойчовски, Кр. Иванов (70 - Влъчков), Петров, Д. Кръстев, Ръждев