Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед продължи победния си ход и с минимален успех с 1:0 над Евертън отново увеличи преднината си на върха на класирането на 5 точки пред преследвачите си Челси и Ливърпул. Двубоят на "Олд Трафорд" беше 12-и пореден без "червените дяволи" да допуснат гол. Единственото попадение за тях вкара Кристияно Роналдо от дузпа точно преди почивката. Нарушението спечели Майкъл Карик, който беше най-добрият футболист на терена. Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов също се представи на ниво, но за разлика от предишните мачове нямаше много положения и не успя да се разпише.

Мачът се разви според очакванията и домакините наложиха контрол още от началото, но няколко забележителни намеси на вратаря на Евертън Тим Хауърд не позволиха да се стигне до ранен гол. Този път Бербатов действаше като типичен централен нападател и сравнително рядко се връщаше по-назад, за да организира играта на отбора. С тази задача чудесно се справиха Карик и Флетчър, които не дадоха много шансове на халфовете на "карамелите". Най-добрата ситуация за гол гол преди почивката пропусна Карлос Тевес, който стреля от няколко метра фронтално срещу Хауърд, но стражът на гостите с блестящ рефлекс изби в ъглов удар. Юнайтед не намали темпото и в 44-ата минута Карик беше спънат в наказателното поле от Артета и реферът Марк Холси веднага наду свирката. Роналдо спокойно превърна дузпата в гол и успокои Алекс Фъргюсън, който беше започнал да се изнервя от стабилната игра на Евертън в защита.

Футболистите на Манчестър Юн претендираха за втора дузпа веднага след почивката, като в центъра на събитията отново бе Карик. Той се замеси в единоборство с Лескът, но този път съдията подмина ситуацията. В тези минути Бербатов се понрави с доста технични отигравания, но партньорът му в предни позиции Карлос Тевес неизменно прибързваше да стреля. В последния четвърт час Фъргюсън пусна опитния Гигс, който веднага помогна за по-сигурното владеене на топката и опитите на Евертън да потърси изравняняването бяха парирани успешно.

МАНЧЕСТЪР ЮН - ЕВЕРТЪН 1:0 (1:0)
1:0 Роналдо (44) д.

МАНЧЕСТЪР ЮН (4-4-2): Ван дер Сар; Г. Невил (56 - Браун), Видич, Фърдинанд, О'Шей; Роналдо, Карик, Флетчър (75 - Гигс), Парк; Тевес, Бербатов
Мениджър: Алекс Фъргюсън
ЕВЕРТЪН (4-4-1-1): Хауърд; Хибърт, Ягиелка, Лескът, Бейнс; Осман, Артета, Ф. Невил, Пиенаар; Фелаини (68 - Аничебе), Кейхил
Мениджър: Дейвид Мойс

СЪДИЯ: М. Холси
СТАДИОН: "Олд Трафорд"