Отборът на Черно море победи с 2:0 Славия насред София в последния мач от 14-ия кръг на "А" група. На стадиона в "Овча купел" гостите започнаха страхотно мача, като още до 20-ата минута водеха с два гола. Михаил Лазаров откри в 13-ата минута, а Миро Манолов отбеляза втори гол седед минути по-късно. По този начин играчите на Никола Спасов се изкачиха на пета позиция с актив от 23 точки, докато "белите" са на десета позиция със 17 точки.

През първите 45 минути "моряците" надиграха категорично домакините, като можеха дори да се приберат с по-голям аванс на почивката. В 13-ата минута гостите откриха резултата след канодада към вратата на младия Марио Кирев. Стражът отрази удар по посока на вратата му на Миро Манолов, който стреля опасно, но стражът изби в ъглов удар. Именно след неговото изпълнение Лазаров бе точен. Бранителят бе намерен с центриране на задната греда и мигновено стреля. Топката бе отбита, но се върна при него и той с втория си изстрел бе безгрешен.

Това допълнително изнерви футболистите на Стевица Кузмановски, които в лицето на Дяков и Благо Георгиев набързо си изпросиха два жълти картона. Малко по-късно пък Манолов отбеляза шестия си гол в първенството и така довърши Славия. Това стана в 20-ата минута, когато юношата на ЦСКА бе немерен от Георги Илиев пред наказателното поле, финтира Самокишев и с точен удар реализира в трети пореден мач. Манолов бе точен в предишните две срещи на тима срещу ЦСКА и Спартак Вн.
Кузмановски веднага се опита да промени нещата, като извади Керчев и пусна Анев, но до края на полувремето до опасности пред вратата на варненци не се стигна.

През втората част играчите на Славия се опитаха да се активизират и започнаха да владеят повече топката, търсейки възможност за връщане в мача, но пропуснаха няколко добри възможности. В същия момент гостите на контраатака на три пъти пропуснаха да вкарат трети гол и да решат окончателно мача.

Черно море записа 10 точки в последните си четири мача, като разби с 3:0 Сливен и 5:0 съгражданите от Спартак, а в София завърши 1:1 срещу ЦСКА преди да спечели днес трите точки в столицата. Славия пък е на другия полюс, като има само три точки от 12 възможни в последните си четири срещи. Те бяха постигнати срещу Черноморец, докато мачовете с Левски, Ботев Пд и Черно море бяха загубени, а между тях се стигна и до пълния резил за Купата на България, където бяха отстранени от Ботев Криводол.

СЛАВИЯ - ЧЕРНО МОРЕ 0:2

0:1 Лазаров (13)
0:2 Манолов (21)

СЛАВИЯ: Кирев, В. Иванов, Самокишев, Кавдански, Георгиевски, Керчев (36-Анев), Г. Иванов, Попара, Благой Георгиев, Диоп, Дениран

ЧЕРНО МОРЕ: Илчев, Лазаров, Дяков, Александров, Периш, Илиев (90-Домакинов), Юруков (87-Бачев), Сашо Александров, Манолов, Д. Георгиев (60-Стоянов), Андре

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Кавдански, Георгиев (С); Дяков, Александров, Д. Георгиев (ЧМ)
СЪДИЯ: Станислав Тодоров
СТАДИОН: "Славия"