Звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов за пореден път се опита да „умилостиви” феновете на Тотнъм, които се надяваха нападателят да остане при „шпорите”. Капитанът на българския национален отбор премина в състава на сър Алекс Фъргюсън в последния ден на летния трансферен прозорец за сумата от 30,75 милиона паунда. През уикенда Манчестър Юнайтед ще се изправи срещу бившия клуб на Бербо в среща от английската Висша лига.

“Винаги е най-добре да напуснеш клуба с добро. Но аз знаех, че на моите години искам да играя в Шампионската лига”, сподели Бербатов.

„Според мен правилното решение беше да премина в Манчестър Юнайтед, но все пак имам мили спомени от престоя си в Тотнъм. Винаги ще си спомням за двата страхотни сезона, прекарани с тях”, добави още капитанът на българския национален отбор.

„Беше дошло време да си тръгна и просто се надявам феновете на „шпорите” да разберат това. Имаха достатъчно време в клуба, за да се радват на моя футбол. Преминах в Манчестър Юнайтед, защото знаех, че Олд Трафорд е мястото, където ще мога да спечеля повече титли”, каза пред английските медии Бербатов.

„Искам да бъда част от Юнайтед, който продължава да печели големите надпревари. Искам да спечелим Премиършип и Шампионската лига – при това не само веднъж”, завърши Димитър Бербатов.