Днес към баскетболнния тим на "Балкан" се присъединиха още двама баскетболисти. Това са високият 196 см гард Никола Трайков и крилото Боян Тенев, висок 201 см. Те бяха доведени в Ботевград от известния мениджър Николай Тенев. Заедно с Йордан Бозов, сутринта те направиха първата си тренировка под ръководството на старши треньора Георги Младенов. А следобед ще бъдат картотекирани в БФБ като играчи на "Балкан".

Никола Трайков е роден през 1985 г. в Благоевград, на 15 години отива в столичния "Академик". Завършва средното си образование в САЩ  в държавното училище Lebanon High School, след ктоето записва Saint Francis University. Няколко сезона е един от лидерите на участника в NCAA тим на Блумбърг Хъскис. През лятото на миналата година бе повикан в разширения състав на националния отбор на България.

Боян Тенев е син на мениджъра Николай Тенев. Той е роден прз 1989 година. Като юноша играе в тима на "Овергаз". Есента на 2007 г. отива да учи в САЩ в Мейн Сентрал Юнивърсити. За тима на LMT Rail Splitter има 5 мача. След това смена Щатите с юношеската школа на руския "Химки".