"Досега София не е имала кмет жена и много й личи, че не е имала. Във всички програми отсъства начинът на използване на еврофондовете. Всичко е прахосничество."

Това каза Антония Първанова, кандидат за кмет на София, издигнат от НДСВ, в студиото на "Денят започва" на БНТ, цитирана от от агенция Фокус.

"Най-големият проблем на София е, че никой не пита хората какъв е техният проблем. Питат ги на четири години. Трябва през тези четири години, а не през четири години да ги питат", каза още Първанова.

Това според нея може да стане, когато кметът има приемен ден, когато се правят открити заседания и отчет за направеното, когато хората дебатират и имат възможност да си кажат мнението. "Това обяснява предложението на НДСВ за електронна община", допълни Антония Първанова.

До този момент, според Първанова, нейните опоненти не говорят в предизборната кампания за стратегия за развитие на София. "А София има нужда от стратегия минимум за двайсет години и тя трябва да се направи от професионалисти", категорична е тя. "Другото, за което не се говори от останалите кандидати, това са децата", смята Първанова и допълни, че има два готови проекта за сигурността на децата.

Кандидатът на НДСВ каза още, че няма да прави концерт, а ще направи дарение на Фонда за лечение на деца в чужбина и на Фонда за новородените деца в София и призова столичани да гласуват разумно на 28 октомври.