Четири процента от българите смятат, че е вероятно някога кметът на София Бойко Борисов да бъде канонизиран за светец. Това показват резултатите от социологическо проучване, използвано в предаването на Нова телевизия „Всичко по 10”, което ще се излъчи в неделя. Проучването е правено преди снощното участие на кмета на София в български сапунен сериал, където играе себе си.

Тъй като предаването „Всичко по 10” е заснето предварително, засега не е известно дали снощната актьорска изява на Борисов ще повлияе на броя на допускащите канонизацията му. В сериала „Забранена любов” кметът на София играе самия себе си. Той е важен гост на благотворителен бал, където го посреща героинята Анастасия Константинова. Елегантно облеченият Борисов обаче закъснява, а тя му обяснява при какво условие може да прости закъснението.

Константинова: Само ако ми обещаеш да ми кажеш дали ще се кандидатираш за премиер.

Борисов: Първо на тебе ще ти кажа.

Константинова: Добре.

След това кметът усмихнато, но със сериозен тон разговаря с водещата на Нова телевизия Цветанка Ризова за политиката и живота. Зрители на сериала коментират, че участието на Бойко Борисов във филма е кратко, но запомнящо се. Само ден по-рано друг популярен политик – Сергей Станишев – се появи в шоуто Dancing stars по bTV. Там беше посрещнат от Елена Йончева, която участва в програмата.

Йончева: Серж, добре ли беше?

Станишев: Добре беше, да!

Йончева: Въпреки най-ниските оценки?

Станишев: Какво значение имат оценките? Важна е емоцията.