Националното географско дружество предостави богато съдържание на проекта „Google Earth - Океан", който стартира на 2 февруари.

 С помощта на знанията на експертите и изследователите си, както и на огромния набор от мултимедийни активи, с който разполага, дружеството обогати новата версия на Google Earth с едно от най-изчерпателните съдържания, предоставяни от един източник.

„National Geographic сътрудничи на Google Earth от няколко години и е част от „Google Earth - Океан" от самото начало на проекта", заяви Тери Гарсия, изпълнителен вицепрезидент на подразделението Mission Programs на Националното географско дружество.

Океанографът и щатен изследовател на National Geographic Силвия Ърл е един от водещите учени в проекта „Океан" на Google Earth.

Материалите, които Националното географско дружество предостави на „Google Earth - Океан", включват 12 видеоклипа, представени от Силвия Ърл, встъпително видео, посветено на значението на океаните, тяхната роля и нуждата от опазването им, както и карти и друго съдържание от нейната книга „Океанът: Илюстриран атлас".