В истинска драма с неочакван край се превърна двубоят между Ямбол и Балкан в зала "Диана". Водени от отличният в този мач Станислав Говедаров, Ямбол успяха да завършат третата четвъртина на мача с преднина от цели 16 точки!

Остава неизвестно какво са си казали момчетата и треньора на Балкан, но те започнаха последната решителна четвъртина устремно и вдъхновено с две тройки на Бозов и Любо Лилов, което явно смути домакините от Ямбол и от 62:47 не успяха да вкарат нито точка близо пет минути за да стане резултатът 62:61. В този период на мача за по пет фала излязоха ръстовите състезатели на Ямбол, американеца Байрън Сандерс и украинеца Кирило Скуматов.

Оттук до края, мачът вървеше кош за кош и в края се фиксира и крайният резултат от 70:67 за домакините за голямо разочарование на близо хилядата феновете на домакините, които подкрепяха бурно своите играчи, но през по-голямата част от мача бяха надвикани и надсвирени от внушителната агитка на Балкан от около 60-70 човека! Феновете бяха "въоръжени" с тъпани, тромби и шалове и в най-критичните моменти от мача не спряха да подкрепят своите любимци и определено може да се определят като "шестия" играч на Балкан!

Най-резултатен за Балкан отново беше изключителния Йордан Бозов, който завърши с 28 точки, 5 борби и 2 асистенции, Наско Радев е с 16 точки, 9 борби, 3 асистенции и един мощен чадър. На ниво беше и Любо Лилов, който вкара три много важни тройки, а Трайков и Мартин Маринов бяха убедителни в защита и в решаващите моменти действаха зряло и умно.

Честито на всички фенове от Ботевград!