На извънредната сесия на ОбС, която е насрочена за утре от 17 часа, кметът Георгиев ще внесе предложение да бъде отменено решението за увеличение на наема от 1 на 6 лв./кв.м в сградата на доболничната помощ. Да припомним, че именно това решение обжалват в съда лекарите, които ползват кабинети в Мидицинския център. Делото все още не е приключило. Следващото заседание е насрочено за 27 февруари.

На утрешната сесия градоначалникът ще внесе предложение за продажба на обособени части от западното крило на Медицинския център. В докладната е записано, че това ще стане чрез търг с тайнно наддаване. Първоначалната тръжна цена обаче не е посочена.
Предложението за продажба се прави по заявления, които някои от лекарите в доболничната помощ са внесли в общинската администрация през август-септември 2008 год.

В дневния ред на заседанието на ОбС е включена и докладна за промяна в Наредбата за наемите. Кметът Георгиев ще предложи на местните депутати да гласуват за създване на нова точка 2 на Раздел IV със следния текст: “При отдаване под наем на общински сграден фонд, представляващ частна общинска собственост, заведен в активите на община Ботевград и невключен в активите на общински търговски дружества, за медицински заведения, осъществяващи болнична дейност, но предоставени с учредено право на ползване, находящ се на територията на община Ботевград, месечната наемна цена се определя в размер на 40 лв./кв.м.”