Както се очакваше, оценката на западното крило на доболничната помощ, за което има решение да бъде продадено, предизвика сериозни дебати в общинския съвет. В началото на обсъждането кметът Георгиев предложи определената тръжна цена от 702 лв./кв.м да бъде намалена на 666 лв./кв.м. Той се мотивира, че на тази цена е била реализирана сделката за продажба на етаж от административната сграда на болницата. Граданачалникът предложи още да се даде право на евентуалните купувачи да се издължат на общината на разсрочено плащане. “50% от сумата да се внесе след провеждане на търга, а другата половина да се погаси за срок от една година” – допълни Героги Георгиев.

Адвокатът на ОбС Стоян Стоянов и шефът на отдел “Общинска собственост” Румяна Запорожанова обясниха, че цената на оценителя не може да бъде намалена. Тогава кметът оттегли предложението си. 

Съветничката Цеца Христова бе на мнение, че цената е много висока. Тя каза, че толкова струва един квадратен метър в Слънчев бряг. Адв. Виктор Велчев също заяви, че оценката е завишена. Той предложи тя да бъде преразгледна. На същото мнение бяха и други съветници.

“От 30 години не е правен ремонт в сградата на доболничната помощ. В нея няма парно, а някои от кабинетите останаха без вода” – каза д-р Стойна Петрова пред ОбС. Тя повдигна въпроса: “Защо до този момент парите от наемите в доболничната помощ не се внасят в общината, а в Медицинските центрове?”.

Кметът Георгиев отговори, че вече е разпоредил на шефовете на Медицинските дружества да не събират парите от наемите. Той съобщи на ОбС, че на някои от лекарите договорите за наем са просрочени, а на други - срокът на договорите изтича в средата на месец март. Градоначалникът допълни, че нито един от тях не е пожелал да преподпише договора си с управителя на болницата.

Д-р Валери Радков обясни, че лекарите от доболничната помощ са готови да подпишат, но при наемна цена един лев на квадратен метър. Той допълни, че има съдебни процедури, заради които не могат да подпишат на по-високата цена - 6 лв./кв.м.

“Ако сключите договор за наем 4 лв./кв.м, общината ще ремонтира сградата на доболничната помощ още тази година” – контрира кметът. Д-р Валери Радков се ангажира да съобщи това условие на лекарите от доболничната помощ, както и да организира среща между тях и общинското ръководство.

След като изслуша всички изказвания, Георги Георгиев заяви: “Оттеглям докладаната и отказвам да нося отговорност за общинската собственост в сградата на доболничната помощ.”.

Преди обсъждането на тази точка от дневния ред, съветниците гласуваха за изваждане на западното крило от активите на болницата, за да бъде обявено за продажба.