В петък лекарите от доболничната помощ са получили нотариално заверени покани да се явят на 17 март в 15 часа в зала №15 на общинската администрация. Целта на срещата е да се обсъди  въпросът с наемите в западното крило на бившата поликлинака, което на този етап няма да бъде обявено за продажба.
В поканите  до личните лекари е поставен срок от 14 дни, считан от 13 март, в който те трябва да преподпишат договорите си за наем с общината.
 
Според последното решение на ОбС наемната цена на квадратен метър в източното крило на доболничната помощ е 4 лв. Лекарите трябва да плащат 10 на сто от тази цена, съгласно Закона за лечебните заведения. Преди това съветниците приеха доклад на експерт-оценител, който определи пазарна наемна цена 6 лв./кв.м. Това решение бе отменено на извънредно заседание в началото на месеца. Срещу него има заведено дело от страна на лекарите в доболничната помощ, което все още не е приключило. Съдът не се е произнесъл окончателно и по жалбата на лекарите срещу първото решение на ОбС за увеличение на наемите в доболничната помощ от 1 на 6 лв./кв.м. Съдебните заседания са насрочени в края на март. Жалбоподателите очакват делата да приключат в тяхна полза.

По неофициална информация, на утрешната среща ще присъстват лекари не само от западното, а и от източното крило на доболничната помощ, което влиза в активите на болницата.