Съставът на Лукойл Академик ще продължава да търпи промени. Това ще се случи още в края на сезона, когато ръководството на студентите ще тегли чертата и ще се раздели с още няколко баскетболисти от сегашната селекция.

С най-голяма въпросителна към днешна дата стои бъдещето на капитана Тодор Стойков в Лукойл. Доверието към лидера на националния тим и на шампионите е доста поразклатено. Той продължава да бъде сред най-скъпоплатените, но пък в последно време демонстрира слаба форма и незадоволителни изяви.

Именно на него бившият вече наставник на Академик Любомир Минчев залагаше изключително, когато пое студентите. Крилото обаче е в дупка, от която излизане май няма. Ако той не разкрие истинските си възможности в най-важните мачове на тима, които се задават по пътя към защитата на купата и след това в жестоката битка, която предстои за титлата, раздялата му с Лукойл може да се счита за гарантирана.

Следващите потенциални жертви на промяната при шампионите също лесно могат да бъдат посочени. Това са центърът с вечни очаквания от години насам - Тенчо Банев. Това лято обаче той навършва 29 години. Крилото от държавния тим Димитър Ангелов, дошъл в късната есен с огромни амбиции и доверие от ръководството, но до момента далеч-далеч от старата форма. Сега и Банев, и Ангелов се възстановяват от операции, но това не променя генерално тяхната ситуация в отбора.