Треньорът Петко Маринов ще води мъжкия Лукойл Академик в оставащите до края на сезона срещи. Маринов ще запази поста си в бургаския тим, като до края на сезона треньор на баскетболистките ще бъде досегашният помощник на Маринов ботевградчанинът Цветан Петков.


 

„Смятам, че състоянието, в което се намира отборът ни в момента, съчетани с личните качества на Петко, доведоха до вземането на това решение. Петко Маринов е най-добрият избор за този пост в България”- коментира изпълнителният директор на тима Сашо Везенков.
 

Новият старши треньор ще се присъедини към подготовката на Лукойл Академик от понеделник, 2 март. В събота, преди срещата на женския Лукойл Нефтохимик, новият треньор ще обсъди с изпълнителния директор на Лукойл Академик екипа, с който ще работи.
 

Маринов беше начело на мъжкия отбор на Лукойл през сезон 2002/2003, когато тимът спечели Южната конференция на ФИБА Европа, след което Лукойл Академик получи покана за участие в УЛЕБ. Последните шест сезона Маринов беше начело на женския Лукойл Нефтохимик.