Предположението, което сутринта направи  botevgrad.com, стана факт следобед. Т.е. от днес Мирослав Ралчев е асистент на старши треньора на мъжкия отбор на "Лукойл Академик" Петко Маринов. Вярно излезе и онова, което допуснахме за Данчо Колев - че той ще се занимава изцяло с тима на юношите старша възраст, които направи шампиони на България преди два сезона.

Получава се нещо странно. А именно - в щаба на най-титулования в последото десетилетие мъжки тим в България бе избран ботевградчанин, който през лятото направо бе прокуден от родния си град. Тогава Ралчев получаваше оферти за работа от цялата страна - и от женското, и от мъжкото направление.

Само Петко Колев не си мръдна пръста да запази безспорно най-добрия специалист в "Балкан", без да се обиждат останалите му колеги. Нещо повече, от ръководството на "Балкан" май гледаха просто да се отърват. Не е тайна, че когато бе старши треньор на мъжкия тим на "Балкан", Миро Ралчев единствен не позволи вмешателство в работата му от доайена на баскетбола в града Иван Колев.

И "Лукойл Академик" веднага прилапа 37-годишния специалист. Ралчев е завършил треньорски профил в НСА. Като треньор има призови места както с момичетата на "Балкан" преди време, така и с момчетата - преp 2007-ма във Велико Търново воденият от него отбор на момчетата спечели сребърните медаи. 

Няколко години Мирослав Ралчев бе помощник-треньор и на националния отбор на България - девойки.