Президентът на ЦСКА Александър Томов заяви, че със сигурност старши треньорът на армейците Димитър Пенев ще продължи да води тима и през пролетния полусезон. Според бившия вицепремиер на България новите собственици на "червените" от "Титан АС" също имат пълно доверие в най-успелия български наставник.

"Искам да информирам, че Димитър Пенев със сигурност ще остане начело на ЦСКА. Същото се отнася и за целия треньорски щаб, към който доверието също е голямо. Що се отнася до мен, то не виждам проблем дали Александър Томов ще остане в ЦСКА или не. Влязох във футбола, защото съм играл футбол 4 години, но имам ангажименти и в сферата на политиката, науката, финансите. Предстоят промени в политическата ни обстановка и това може би ще наложи връщането ми там. Имам чувствам за изпълнен дълг в ЦСКА. За две години от както съм президент имаме три загуби и около 60 победи. Заслугите са на всички в клуба. Имаше забавяния на заплатите, трудности, но във всеки един български клуб има такива неща. ЦСКА има оптимистичен отбор", сподели Томов в сутрешния блок на bTV "Тази сутрин".

Босът на 31-кратните шампиони на България каза още, че е оптимист за бъдещето на клуба след сделката с "Титас АС", но призова държавата да се заеме сериозно с концесиите на базите.

"Винаги сделката за пари е сложна финансова сделка. Трябваше да направим така, че Кремиковци да няма загуба, а и ЦСКА да е стабилен. Сумата по сделката остава конфиденциална. Данните, които се изнасят в печата не отговарят на истината. Тези 17 милиона дългове не са верни. Трябва да се върнат няколко имоти, които се дават като гаранции. ЦСКА е на плюс след 2008 година. Клубът се издържа от трансфери. Това показва, че от футбола може да изкарват пари, макар и трудно. За тази година взехме около три милиона от трансфери. Проблемът с базите е най-важен. Трябват ясни концесионни условия. Запазихме базата в прилично състояние, но тя не може да бъде обект на инвестиции, след като е държавна собственост", допълни Томов, който отказа да коментира нападките на бившите си служители Александър Гарибов и Емил Костадинов.

Томов заяви, че в най-скоро време истината за отнетия лиценз ще лъсне на бял свят, а ръководството на ЦСКА почти сигурно ще подкрепи Васил Божков за президент на БФС, ако бизнесменът се кандидатира за поста.

"Убеден съм, че ще се докаже незаконното отнемане на нашия лиценз, било то в Лозана или Брюксел. Ако има принципност, и ако това са истински фенове на ЦСКА, хората ще разберат, че годината бе успешна. Българският футбол се нуждае от дълбоки промени. Ако Васил Божков се кандидатира, ние най-вероятно ще го подкрепим. Ако той не се кандидатира, то ние ще търсим човек, който иска реформи", завърши президентът на шампионите.