Една трета от представителите на силния пол са готови заради своята кариера да имат интимна връзка със своя началник-жена, за да се издигнат в йерархията. Половината от мъжете не се вълнуват от сексуален кариеризъм, но пък не виждат нищо лошо в него. Това показват резултатите от изследване на италианския антрополог Масимо Чиконя, анкетирал 689 мъже на възраст от 18 до 35 години.

В стремежите си към кариера 23% от анкетираните мъже са готови не само на еднократен секс, но и на по-продължителни отношения. Разбира се, само ако имат определена изгода от тях.

Да изтъргуват своята ерекция в името на по-висока длъжност са готови преди всичко служителите - 24%, след тях работещите в държавния апарат - 21%, после, колкото и да е странно, работниците - 18%, следвани от хората със "свободна професия" - 15%, журналистите - 11%, по-ниско стоящите ръководители - 7% и ... кой би могъл да си помисли - университетските преподаватели - 3%!

Мъжете са готови да се "пуснат" на началничките си, само ако в замяна получат:

    * повишение в длъжността - 34%,
    * увеличение на заплатата - 29%,
    * снизходителност в работата и статус на "любимец" - 18%,
    * подаръци - 14%.


Както жените, така и мъжете са склонни да крият по какъв начин са получили повишение в службата - 92% от тях никога не биха признали това на жените си.

Както е известно, секс с колеги, още повече със шефката до нищо хубаво не води, затова 86% от мъжете след получаване на своята изгода заявяват, че биха прекратили личните си отношения с благодетелката, съобщава Би Би Си