Днес в хотел "Радисън" лидерите на двете партии Иван Костов и Мартин Димитров, заедно с Найден Зеленогорски и Петър Москов подписаха споразумение за общо явяване на изборите за европейски и национален парламент и за обща политика между двете партии.

"От СДС подписахме с цената на компромис, но както знаем съединението прави силата", заяви Мартин Димитров при подписване на документа.

"Слабостта на демократичната десница се видя, че е голямо зло за България", заяви Иван Костов и добави, че по този начин ще успеят да възстановят силният десен полюс за доброто на страната.

"Не правя никакъв компромис, за да стисна ръката на Мартин Димитров", каза още Костов.

Съпредседатели на коалицията ще бъдат Найден Зеленогорски-СДС и Петър Москов-ДСБ, а пред Централната избирателна комисия коалицията ще я представляват двамата лидери Костов и Димитров.

На въпрос кои ще са партньорите на това обединение, Мартин Димитров каза, че от СДС имат категоричната позиция за неучастие на БНД, а Иван Костов добави, че желанието на ДСБ е в коалицията да влязат повече партии от десния спектър. Костов добави, че който продължава да бъде против обединението, той всъщност ще подкрепя управляващата Тройна коалиция.