Заплата от 15 хиляди евро месечно обсъждат в БФС за селекционера на националите Станимир Стоилов. По тази причина Мъри още няма договор за треньор на тима. Очаква се въпросът да се реши в дните на лагера преди съдбовната световна квалификация срещу Ейре в Дъблин на 28 март.

Стоилов най-вероятно ще си плаща данъци и осигуровки върху въпросната сума. Ако от централата решат да му я изплатят чисто, ще трябва да поемат тези налози и да фиксират по-голяма сума в контракта.Възнаграждението е с 50 процента по-високо от 10-те хиляди евро месечно на предишния селекционер Пламен Марков. На него футболната централа отказа да изплати фиксираната неустойка при преждевременно прекратяване на контракта и двете страни ще се срещнат в съда.

По неофициални информации 180 000 евро годишно взема най-успелият български треньор през новия век и от клубния си тим Литекс. Мъри бе привлечен от двукратните шампиони през миналото лято в духа на максимата "Това, което не се купува с пари, се купува с много пари".
Ситуацията днес кара Стоилов да се застрахова, защото с оглед на неубедителните изяви на Литекс работата в клуба едва ли му е гарантирана. Докато ангажиментът с националния по думите на факторите в БФС трябва да е до края на 2011 г. с опция за продължение при класиране за Евро-2012.