Мъжкият отбор на Баскетболен клуб „Балкан“ спечели безапелационно шампионската титла на България по баскетбол за сезон 2022/23 г. Титлата е втора поредна и седма в историята на ботевградския клуб, който тази година навърши 75 години от създаването си.


Постигнатият успех е повод за внесената в Общинския съвет докладна, с която се предлага Община Ботевград да отпусне средства в размер на 100 000 лв. за изплащането на допълнителни възнаграждения - премии на състезателите и спортно-техническото ръководство на мъжкия отбор по баскетбол.


Вносители на докладната записка са съветници от всички групи в местния парламент:  Йонко Ненчев, Николина Цолова, Любчо Василев, Иван Николов и Цветан Миньовски. Предложението е включено в дневния ред на извънредното заседание на ОбС Ботевград, насрочено на 15 юни.


Припомняме, че премиални в същия размер бяха раздадени на БК „Балкан“ за спечелената титла през миналия сезон – 2021/22 г. Предложението за отпускането на средствата тогава бе внесено от Иван Редовски, Тихомир Найденов, Дамян Маринов, Николина Цолова, Цветан Миньовски и Иван Николов.