"Част от заплатите на Максим Стависки ще бъдат дарявани ежемесечно за лечението и възстановяването на Мануела Горсова", каза днес адвокатът на световния шампион Росен Кожухаров.

Стависки започнал работа в Москва като помощник-треньор на една от най-известните руски двойки - фигуристи. В България се връщал периодично, за да се консултира с адвокатите си Кожухаров и Явор Нотев за предстоящото дело на 15 април във Върховния касационен съд.

Кожухаров потвърди, че Стависки нямал забрана и можел да напуска страната.

"За първи път в 15-годишната ми практика имам клиент, който преди окончателното приключване на делото дарява средства. Максим изплати обезщетенията и сега възнамерява да даде допълнителна помощ", каза още адвокат Кожухаров.

"Що се отнася до това, че Стависки беше рекламно лице на кампанията "Ако си пил - слез", клиентът ми изтърпя негативите на цялата държава. Всички прекрасно знаят, че почти всеки ден пияни застават зад волана и убиват хора. Изкупителната жертва стана Стависки с прозвището "пияният руснак". Да не забравяме, че когато Стависки и Денкова спечелиха световната купа, беше вдигнато българското знаме и звуча българският химн", каза в заключение Кожухаров.

На 13 март Мануела Горсова  се прибра в собственото си жилище за пръв път след катастрофата през 2007 г., предизвикана от Максим Стависки.

Момичето пътува заедно с родителите от София до Велико Търново с линейка на Военно медицинска академия (ВМА) и към 12.30 ч пристигна в родния си град.

Лично баща й Красимир Горсов я взе на ръце от носилката и я пренесе 3 етажа до апартамента им.

Болницата в Старопрестолния град оборудва апартамента на Горсови с най-модерна апаратура, с която да следят жизнените функции на Мануела постоянно. Момичето ще разполага и с рехабилитатор, също осигурен от болницата.