Шест от жените във VIP Brother 3 влизат в битка за оставане в шоуто. Това са певицата Софи Маринова, олимпийската шампионка Мария Гроздева, медицинската сестра Кристияна Вълчева, актрисата Аня Пенчева, дъщеря й Петя Дикова и тв водещата Гала. Те бяха номинирани от трима от своите съквартиранти, получили правото да направят това. Коя от дамите ще остане във VIP Brother ще решат зрителите на Нова телевизия чрез гласуване по телефона. Приходите от обажданията и sms-ите в тяхна подкрепа, ще отидат за създаването на спортни школи в домовете за изоставени деца.

Номинираните дами ще премерят сили в живото предаване в сряда вечер. Тогава те ще трябва да пеят в дует с Орлин Горанов, Орлин Павлов, Ивана. Кой ще напусне шоуто ще стане ясно в четвъртък.

Междувременно заради каузата свързана със спортните школи в домове за изоставени деца съквартирантите трябваше да реализират мисията „Футбол”. По време на нея виповете показаха именно футболните си умения. Съвсем естествено най-добре се представи футболистът Саша Антунович. Като победител в тази битка той се спаси от номинация, получи и възможността да гледа запис от мача Ейре – България.

„Мис България” 2009 Антония Петрова предстои да излезе от Къщата. Тя заяви желанието си да направи това още преди ден. В изповедалнята миската аргументира намерението си с изпитите, които й предстоят, Антония учи последна година „право”. По думите й обаче, случващото се в Къщата не й позволява да се съсредоточи и да се подготви максимално добре за сесията. „Мис България” 2009 смята още, че някои от мисиите в шоуто, не отговарят на благотворителния му характер.

От Къщата си излезе и втората гост-звезда Азис. Той се присъедини към другите съквартиранти миналата сряда и им помагаше наравно в мисиите, чрез които те събират пари за втората кауза във VIP Brother. Като гост-звезда той имаше право и да номинира един от съквартирантите. Азис се спря на Софи Маринова, защото според него тя много би искала да напусне шоуто, за да може да се види с любимия си Дачо. Той беше първият съквартирант, който зрителите на Нова телевизия решиха да изгонят.