Сумата, събрана в благотворителното издание на VIP Brother вече мина 1 000 000 лева. Това се случи по време на живото предаване, в което се реши кой да е поредният съквартирант, който да напусне шоуто. От Къщата завинаги си тръгна сестрата на Ивайла Бакалова - Божидара, която ще се запомни най-вече с разказите си за сакрали и чакри.
 
От излизане успяха да се спасят Део и Петя Дикова /дъщеря на Аня Пенчева и Сашо Диков/. Спортният журналист първоначално се беше съгласил да защитава Пипи, но по-късно размисли и призна, че според него тя трябва по най-бързия начин да си излезе от Къщата. Зрителите на Нова телевизия решиха друго за нея.
 
Истински фурор по време на лайфа предизвика шоуто на другия номиниран съквартирант Део. Неговият продуцент, журналистът Георги Тошев, беше поканил едно от децата на „Българската Коледа" Кристиян. 15-годишното момче от Етрополе е незрящо, а заради тежко заболяване на костите се придвижва с инвалидна количка. В края на миналата година Кристиян разплака президента Георги Първанов с изпълнението си на песента „Българската Коледа", представена на заключителния концерт от инициативата в Народния театър.

Благодарение на участието на талантливото момче в шоуто на Део, към сметката на VIP Brother бяха прибавени повече от 100 000 лева, събрани само за 30 минути. Толкова пари дариха зрителите на Нова телевизия чрез своите телефонни обаждания и sms-и. Провокираха ги изпълненията на Кристиян, който обожава музиката и наистина пее прекрасно. Затова и Део, бившият вокал на Д2 Дичо и фронтменът на „Сигнал" Данчо Караджов му обещаха да запишат песен с него.
 
През тази седмица във VIP Brother се събираха пари за незрящи деца. За деца, които са изгубили зрението си, или са с нарушено такова, заради това, че като бебета за лежали в остарели кувьози. Ето защо целта беше да се съберат поне 300 000 лева, с които да се купят шест модерни кувьоза. Извън сценария на шоуто водещият Ники Кънчев също реши да дари пари за тази благотворителна инициатива. Кънчев не обяви точната сума, но мотивира постъпката с личното си отношение към тази кауза. Телевизионният водещ и глас на Дарик е баща на няколкомесечните близначки Мари-София и Христа, които се появиха по-рано от очакваното.