Ливърпул - Челси и Барселона - Байерн Мюнхен са суперсблъсъците от 1/4-финалите на тазгодишното издание в Шампионската група. Това определи жребият в Нион. Първите срещи са на 7 и 8 април, а  седмица по-късно на 14-15 април са срещите реванш.
Световният клубен и европейски шампион Манчестър Юнайтед  се изправя срещу Порто, ако Димитър Бербатов и компания преодолеят "драконите", ще се изправят срещу победителя из между Виляреал и Арсенал.

"Червените" и "сините" от Албиона се срещат за пети път през последните четири години в турнира. Първите три пъти от тях това бе на полуфинал, като за последно това се случи миналия сезон. Тогава Челси надви след продължения с 3:2 в реванша на "Стамфорд Бридж", след 1:1 в първата среща. Преди това през 2005 и 2007 играчите на Рафа Бенитес се класираха на финала, след като първо надвиха с общ резултат 1:0 в двата мача и триумфираха в турнира след исторички мач и дузпи в Истанбул срещу Милан. Вторият път тимовете си размениха по една победа с 1:0, но на "Анфийлд" при изпълнението на дузпите Стивън Джерард и компания се класираха за финала в Атина, който бе загубен от Милан. Между двата полуфинала грандовете от Острова се срещнаха в груповата фаза на турнира, където в двете срещи не успяха да си вкарат голове.

Двата тима отстраниха съответно Реал Мадрид с общ резултат от 5:0 и Ювентус с общ резултат от 3:2. Победителят от поредния епизод на Ливърпул и Челси ще се изпревари срещу един от грандовете на Стария континент Барселона или Байерн Мюнхен. Каталунците, водени от Лионел Меси, искат да се върнат на трона на Европа след 2006 година, но ще трябва да се справят с германския колос, който с Лука Тоти и Франк Рибери се гласи да стигне до Рим. Домакин на полуфинала ще е победителя от този сблъсък.

Жребият бе благосклонен към шампиона на Европа, като го изпрати срещу португалския първенец Порто, а след това го прати в по-лекия поток срещу Виляреал и Арсенал. През 2004 година с Жозе Моуриньо начело португалците спечелиха надпреварата, като отстраниха на осминафинала именно тима на сър Алекс Фъргюсън, но този сезон шансовете за успех на "червените дяволи" са значително по-големи.

Интерестното е, че Кристиано Роналдо и компания нямат загуба в турнира от полуфинала-реванш през 2007 година, когато бе разбит с 0:3 от Милан, след успех с 3:2 в първата среща. Отогава до сега тима има 14 победи и седем равенства от 21 мача.

Виляреал пък ще се опита да си върне на Арсенал за загубата на полуфинала през 2006 година, когато отстъпи след поражение с 0:1 в двата мача и пропусна историческата възможност да стигне на финала в Париж. Тимът на Арсен Венгер отстрани Рома в предишната фаза, но сега ще може да разчита на голяма част от звездите си, които бяха контузени. Сеск Фабрегас, Адебайор и Тио Уолкот би трябвало да са напълно възстановени за срещите с "жълтата подводница".

Първи мачове на 7/8 април, а реваншите на 14/15 април

1.ВИЛЯРЕАЛ - АРСЕНАЛ          7 април -  15 април
2.МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ПОРТО   7 април  - 15 април
3.ЛИВЪРПУЛ -  ЧЕЛСИ           8 април  - 14 април
4.БАРСЕЛОНА - БАЙЕРН М       8 април -  14 април

Полуфиналите са на 28/29 април, а на 5/6 май са реваншите

1. Победител 4 - Победител 3
2. Победител 2 - Победител 1

Финал - 27 май - Рим