Знамето на Ботевград се развя в Кюстендил

С подареното от кмета Георги Георгиев знаме бе отпразнувана отборната шампионска титла на младежкия отбор по таекуон – до (Олимпийска версия) на ботевградския клуб „Сунг – ри Атлантик”. Капитанът на отбора – двукратният бронзов медалист от Европейски първенства – Владимир Далаклиев вдигна високо купата за отборното първо място в България при младежите и купата за комплексното първо място.   
     Всичко това се случи на националното първенство на България по таекуон – до за младежи. Нашите момчета спечелиха три златни медала и едно бронзово отличие.   
     Шампиони в своите категории станаха Владимир Далаклиев, Христо Христов и Денис Андреев. Бронзът бе завоюван от Борислав Богданов. Веднага след приключване на шампионата се проведоха квалификационните битки за определяне на националния отбор при мъжете за предстоящите Балканско и Световно първенство.В тези боеве отново блесна класата на младите ботевградчани. Най – атрактивна бе победата на Цветолюб Илиев, който направо прегази досегашния титуляр – Стамен Захариев.  
Старши треньора на нашите Пламен Трънски сподели, че на този етап е доволен от представянето на своите възпитаници. Той за сетен път подчерта, че целите пред него и момчетата остават само световните стандарти в този олимпийски спорт. Конкретика на това свое твърдение той обоснова с амбициите за медали от предстоящите Европейски първенства за кадети и младежи, както и от Световното първенство за мъже.
На предстоящия тази седмица турнир в Хамбург (Германия) участие ще вземат Владимир Далаклиев, Тихомир Василев, Иван Кардашев и Цветолюб Илиев.